מעל גגות ירושלים: בר הקיץ של וולדורף אסטוריה חוזר, ואנחנו יצאנו לבדוק
הבר ממוקם בקומה הרביעית של המלון ומשקיף על נוף ירושלמי מרשים, עם אווירה נעימה של גן ים-תיכוני, עצי זית ותאורה חמימה שמתאימה בדיוק לערב קיץ ירושלמי.
ביקרנו במקום בערב הפתיחה ויצא לנו לטעום ממבחר הקוקטיילים והמנות. המחירים אמנם משקפים את רמת היוקרה של המלון, אך האוכל והאווירה מספקים חוויה מהנה למי שמחפש בילוי קצת אחר.
בגזרת הקוקטיילים, הכוכב שלנו היה ללא ספק פאלומה, קוקטייל מקסיקני המבוסס על טקילה פטרון רפוסאדו, מיץ ליים טרי וסודה אשכוליות. התוצאה פירותית, קלילה ומרעננת, כזו שמתאימה גם למי שבדרך כלל לא מתחבר למשקאות חריפים במיוחד.
מהצד השני של הסקאלה פגשנו את "ירושלים של זהב", קוקטייל הדגל של המקום. הוא מבוסס על וויסקי במהדורה מוגבלת של וולדורף אסטוריה, דובדבנים, תבלינים ועשן קינמון. מעבר לטעם העמוק והמעושן, ההכנה באמצעות מכשיר עישון מיוחד היא מופע קטן בפני עצמו, כזה שגורם גם לשולחן ליד להסתכל בסקרנות.
בתפריט האוכל בלט במיוחד טאקוס דה פויו, המשלב פרגית, סלסת אננס וצ'ילי. השילוב בין המתיקות של האננס, החריפות העדינה והעסיסיות של הפרגית יוצר מנה צבעונית ומלאת אופי, סוג של קרנבל קטן בתוך טורטייה.
למי שמעדיף ללכת על בטוח, שיפוד הפרגית היה עשוי היטב והוגש לצד תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים. גם באן אסאדו טלה, עם בשר טלה בבישול ארוך המפורק מהעצם ומוגש בלחמניית באן, סיפק ביס עשיר, מתקתק ומנחם.
גם לצמחונים לא חסרות אפשרויות. סלט עלי החסה היה קליל ורענן לערב קיץ, בעוד פרחי הכרובית בטמפורה היו פריכים, ממכרים ופחות ידידותיים לספירת הקלוריות. טעמנו גם גרסה מוקטנת של טאקוס דה פסקאדו, טורטייה עם דג, סלסת אננס, עגבניות חריפות ובצל כבוש, מנה קלילה ומוצלחת במיוחד.
לקראת סוף הערב חלקנו גם באן קריספי חזה עוף. למעשה מדובר בשניצל בתוך לחמניית באן, שהיה טעים בהחלט, אך לצד שאר המנות היצירתיות בתפריט הוא פחות הצליח לבלוט.
השורה התחתונה? אם אתם מחפשים ערב קיצי מול נוף ירושלמי, עם קוקטיילים מושקעים, אוכל טוב ואווירה יוקרתית, הטרסה בהחלט שווה ביקור. רק אל תשכחו להגיע רעבים... ולהשאיר מקום לפאלומה נוספת.

